Одговор Епископа бачког Господина др Иринеја господину Радовану Тврдишићу, председавајућем Управног одбора Српског сабора Двери

<img src="/sites/default/files/users/user6/novosti/2009/09/bigger_bilbord_setnja.jpg" width="320" height="230" alt="bigger_bilbord_setnja.jpg" />

Уважени господине Тврдишићу,

Добио сам Ваш љубазни позив да се придружим Породичној шетњи у Београду, 12. септембра текуће године. Топло благодарим, али, нажалост, нисам био у могућности да се одазовем.

Духом сам, међутим, био са Вама и са свим учесницима поворке која се, у име Јеванђеља Христовог и у име основних вредности наше цивилизације, заложила за светињу брака и породице, за светињу живота, за достојанство личности и за будућност свечовечанске заједнице.

То је права акција, достојна и достојанствена, насупрот разним поворкама срама и култу смрти у име антихришћанских погледа на свет. Оваквим — а не неким другачијим — подухватима треба да се баве хришћанске и родољубиве организације младих људи, у које спада и Ваша. Зло се побеђује само добром, а никако и никада насиљем.

Нека све учеснике јучерашње Породичне шетње прати благослов Господњи и нека буде речито и делотворно њихово сведочење о вредностима које се у Вашем цењеном допису с правом означавају као свевремене.

Са благословом

Епископ бачки Иринеј

Позив Српског сабора Двери у ПДФ формату

Одговор Епископа Иринеја у ПДФ формату

Нови Сад
Епископ бачки Господин др Иринеј