Отворен међународни научни симпосијум: Античка култура, европско и српско наслеђе

<img src="/sites/default/files/users/user6/novosti/2009/09/bigger_fakultet.jpg" width="320" height="230" alt="bigger_fakultet.jpg" />

У петак, 25. септембра, у амфитеатру Православног богословског факултета у Београду, отворен је међународни научни симпосијум „Античка култура, европско и српско наслеђе“ у организацији Друштва за античке студије, чији председник, проф. др Ксенија Марицки-Гађански организује и води овај скуп.

Симпосијум је отворио Епископ бачки др Иринеј, декан Факултета, после чега је Академик Димитрије Стефановић уручио професору Карлу Јоакиму Класену Повељу Матице српске, обративши се присутнима на српском и немачком језику.

Проф. др Ксенија Кончаревић поздравила је присутне, указујући на повезаност Богословског факултета са Универзитетом и истичући да је чињеница да је Факултет домаћин првог дана Симпосијума још једна потврда враћања Факултета на Универзитет. Проф. Кончаревић је представила Катедру за Филологију и упознала присутне са историјатом Факултета.

У наставку преподневне сесије професор Класен се захвалио на повељи, поздравио скуп и одржао предавање на тему „Christian Literature – Pagan Rhetoric – Modern Exegesis“.

Поподневни рад симпосијума организован је у сесијама: „Философија и право“, „Језик, фолклор и књижевност“, „Уметност и археологија“.

Фотографије

Извор: Православни богословски факултет у Београду

Београд
www.bfspc.bg.ac.yu