Прослава празника Педесетнице у Новом Жеднику

<img src="/sites/default/files/users/user6/bigger_prva.jpg" width="320" height="230" alt="bigger_prva.jpg" />

Прослава празника Силаска Светог Духа на апостоле, 7. јуна текуће године, у Новом Жеднику je започета свечаним празничним бденијем које је служио презвитер Далибор Ратник, парох чантавирски.

На дан славе новожедничког Светотројичног храма, литургијским сабрањем верних началствовао је презвитер Миодраг Шипка, архијерејски намесник суботички, уз саслужење месног пароха, презвитера Далибора Ратника. 

Истога дана, у 17 часова, уз молитвено учешће великог броја вернога народа, протопрезвитер Мирко Шипка из Србобрана извршио је чин благосиљања славског жита и колача, уз саслужење презвитерâ: Ђорђа Ђурђева из Каћа, Стојана Билића из Новог Сада, Јована Кисина из Бача, Славка Стојисављевића из Дероња, Јовице Мојсиловића из Кањиже, Душан Ђукића из Палића, Гордана Увалића из Александрова и Дарка Јелића из Бајше. За певницом су појали Саша Билић и Огњен Звекић.

Том приликом, прота Мирко је поучио сабране надахнутом беседом, а парох презвитер Далибор заблагодарио је свим учесницима овог молитвеног славља на труду и љубави.

Кума, госпођа Гордана Терзија, која је храм Свете Тројице у Новом Жеднику даривала многим вредним богослужбеним књигама, копљем за проскомидију и престолним свећњацима, предала је своје кумство господину Драгољубу Терзији.

Нови Жедник
Презвитер Далибор Ратник