Прослава празника Преноса моштију светог оца Николаја у Станишићу и Риђици

<img src="/sites/default/files/users/user6/novosti/2009/05/stanisic/bigger_hramovna%2012.jpg" width="320" height="230" alt="bigger_hramovna 12.jpg" />

Верни житељи Станишића започели су прославу спомена на пренос моштију Светог Оца Николаја Мирликијског Чудотворца у град Бари, бденијем које је у навечерје празника, 21. маја 2009. године, служио презвитер Славољуб Лугоњић.
На сам дан великог празника, радујући се у љубави са васцелом Црквом Божјом у Бачкој, свештеним евхаристијским сабрањем којим је началствовао презвитер Миленко Јеловац, свештеник из Новог Сада, црква станишћка је прославила свога Патрона.
Поучавајући сабране надахнутом беседом о великом Оцу и пастиру Цркве Христове, светом Николају, отац Миленко је говорио о прочитаном одељку из светог Јеванђеља истичући значај блаженстава као позиву на подвиг и заједницу као основ нашег духовног узрастања.
После трократног опхода око храма служен је извршен је чин благосиљања кољива и славског колача које је ове године припремио кум Милош Халер, са својом породицом, приложио вредан дар Светониколајевском храму, и уготовио послужење за све присутне свечаре.
После подне, у оближњој Риђици служено је вечерње са чином благосиљања кољива и славског колача, начињених трудом породице Кабић, која је као свој кумовски дар о овогодишњој храмовној слави даривала икону.

Галерија фотографија

Станишић
Презвитер Славољуб Лугоњић