Прослављена храмовна слава у Оџацима

<img src="/sites/default/files/users/user6/novosti/2009/05/bigger_IMG_1907_resize.jpg" width="320" height="230" alt="bigger_IMG_1907_resize.jpg" />

На празник Спаљивања моштију Светог Саве, 10.маја 2009. године житељи Оџака прославили су своју храмовну славу.
Празнично бденије и свету Литургију служио је презвитер Бранко Вујиновић, архијерејски намесник оџачки, уз саслужење више свештеника. Отац Бранко, надахнутом беседом после прочитаног недељног одељка из Јеванђеља о исцељењу раслабљеног у бањи Витезди, говорио је, између осталог, о значају потребе постојања љубави међу људима ради чињења добрих дела, и животној важности осећања да је сваки човек наш ближњи.
После подне је служено вечерње богослужење и чин благосиљања кољива и резања славског колача којем је началствовао јереј Предраг Милутин, парох гајдобрански који се обратио присутнима беседом и том приликом истакао потребу молитвеног обраћања светитељима и угледања на њих и њихов врлински живот. Отац Предраг је нарочито истакао велики значај нашег активног учешћа у светим богослужењима, која су основ хришћанског живота. Овогодишњи кум храовне славе господин Данијел Ђорђевић предао је своје кумство господину Радовану Црквењакову.

Оџаци
презвитер Горан Артуков