Протонамесник Бранко Ћурчин одржао предавање о наркоманији

<img src="/sites/default/files/users/user6/novosti/2009/05/bigger_11.jpg" width="320" height="230" alt="bigger_11.jpg" />

У понедељак, 11. маја 2009. године, са почетком у 18 часова, у холу Основне школе „Здравко Челар“ у Челареву, на позив парохије челаревске, протонамесник Бранко Ћурчин, духовник Заједнице „Земља живих“, одржао је предавање о наркоманији.
Отац Бранко је примерима из свог личног, пастирског искуства објаснио проблем наркоманије, која, према његовим речима, настаје као последица бекства једног дела наших савременика у наркоманске илузије, духовну пустош и губитак смисла живота. Управо зато у заједници „Земља живих“ младима је откривен истински смисао постојања, који је пре свега заједница. Из тог осећања блискости са другима извире и сазнање да је живот радост, да постоји љубав, и Неко ко нас воли таквим какви јесмо - а то је Бог! Циљ лечења, нагласио је прадавач, није само потреба да се млади човек ослободи проблема зависности од дроге, већ да поново изгради своју личност.

Челарево
Презвитер Миладин Бокорац