Слава Видовданског насеља у Новом Саду

<img src="/sites/default/files/users/user6/novosti/2009/06/bigger_glavna.jpg" width="320" height="230" alt="bigger_glavna.jpg" />

У недељу, 28. јуна 2009. Лета Господњег, житељи Видивданског насеља у Новом Саду свечано су прославили своју славу – празник Светог великомученика кнеза Лазара Косовског.

 

Молитвену прославу Видовдана свечари су започели литургијским сабрањем у Алмашком храму, а наставили целодневним духовним и културним дешавањима.

 

У 18 часова, под покровитељством господина Србољуба Бубњевића, покрајинског посланика и директора ЈКП „Лисје“, отворена је изложба слика господина Душана Новаковића, аматерског сликара из Новог Сада. Бираним и надахнутим речима о сликару и његовом делу говорио је директор Основне школе „Душан Радовић“ из Новог Сада, господин Јован Косановић.

 

Велики број верних учествовао је у чину благосиљања славског кољива и колача који је, у 19.30 часова, код Заветног Крста у Видовданском насељу, извршио протонамесник Славко Ћирин, уз саслужење протонамесника Бранка Ћурчина и презвитера Мирослава Милића.
Кум овогодишње славе био је Василије Милић, ученик трећег разреда Основне школе „Душан Радовић“, са својом породицом.

 

На крају програма који су извели ученици Основне школе „Душан Радовић“, сабранима се беседом обратио њихов парох презвитер Бранко Ћурчин.

 

Потом је учесницима славља господин Остоја Симетић из Српског културног клуба говорио о значају који за српски народ има Видовдан.

 

Кум Василије Милић и његови родитељи приредили су вечеру за бројне госте у просторијама Месне заједнице.

Галерија фотографија

Нови Сад
Протонамесник Бранко Ћурчин