Свештено сабрање у Световрачевском храму у Футогу

<img src="/sites/default/files/users/user6/novosti/2009/06/bigger_sveti.jpg" width="320" height="230" alt="bigger_sveti.jpg" />

У петак, 26. јуна текуће године, по благослову Његовог Преосвештенства Епископа бачког Господина др Иринеја, у Световрачевски храм у Футогу пренети су делови моштију Светих бесребреника Козме и Дамјана.

Тога дана служен је акатист светим лекарима, чије мошти је за време њиховог тродневног боравка у Футогу целивало више од хиљаду верних.

Са почетком у 22 часа служено је свеноћно бденије и у наставку света Литургија, којом је началствовао јеромонах Панарет, настојатељ манастира Бођани, уз саслужење протопрезветира Милана Остојића, архијерејског намесника новосадског другог, презвитерâ: Ђорђа Ђурђева из Каћа, Милоша Јевросимова из Кљајићева, ђакона Ђорђа Стојисављевића, и парохâ футошких.

Oвај велики духовни догађај торжественим појањем увеличали су монаси Светоархангелског манастира у Ковиљу, манастира Старо Хопово, и чланови Српског византијског хора „Мојсије Петровић“ из Београда.

Пространи храм Светих Козме и Дамјана био је мали да прими све оне који дошли на богослужење.

Житељи Футога, заједно са својим свештеницима, благодарни су Господу што их је недостојне удостојио да буду учесници овог свештеног сабрања.

Футог
Презвитер Жељко Ж. Тешић