Васкршња честитка новосадског свештенства Епископу бачком господину Иринеју

 

 

Према устаљеној традицији Епархије бачке, на Велику суботу, 15. априла 2017. године, активни и умировљени свештеници Новог Сада, честитали су Његовом Преосвештенству Епископу бачком господину Иринеју најрадоснији празник - Васкрсење Господа и Бога и Спаса нашега Исуса Христа. У име новосадских клирика, протопрезвитер Милан Малинић, парох Световазнесењског храма на Клиси, упутио је пригодну честитку, подсетивши на премудрост Божје Tајне спасења која се испунила у Христовом Васкрсењу.

Ми, који Га за Спаситеља исповедамо и Његовим се именом именујемо, преузимамо тако на себе обавезу да, у свакоме човеку  препознамо икону Његову, јер ће једино тако Он - Васкрсли Бог и Судија свих, на коначном сусрету лицем у лице, у нама препознати икону своју, навео је отац Милан.

ЗВУЧНИ ЗАПИС ЧЕСТИТКЕ:

 

Саслушавши топле и добронамерне речи новосадског свештенства, владика Иринеј је захвалио оцу Милану и свим свештенослужитељима на богословски утемељеној и изузетно поучној честитки, истакавши да је посебно важно сведочити Христа у времену у коме живимо. У сваком времену наша позиција и наша одговорност је увек једна те иста. Оно што су имали да пред собом виде и око себе чују, апостоли Христови, то исто и ми морамо видети и чути, и по томе понашати се и деловати. То није увек лако, казао је Епископ бачки, поручивши да и поред свих изазова и невоља, у нама живи нада која никада не умире за хришћане. Владика Иринеј је нагласио да је потребно бринути о људима и додао да ко не мари за своје најближе неће марити ни за оне даље, а неће марити ни за дело Господње у свету.

 

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! ВАИСТИНУ ВОСКРЕСЕ!

 

ФОТО АЛБУМ

Нови Сад
Информативна служба Епархије бачке